Pszichodráma

A csoport megtartó erejével és bölcsességével, két vezetővel, játékosan, életre szóló élmény, tartós hatással.

Mi a pszichodráma?

A pszichodráma egy csoportos önismereti és terápiás módszer. Ennek során kapcsolati mintázatokat korrigálunk, új kapcsolódási lehetőségeket próbálhatunk ki, bennünk élő gátakat, hiedelmeket szabadíthatunk fel, traumákat, veszteségeket dolgozhatunk fel, kipróbálhatunk eddig ránk nem jellemző viselkedési elemeket, kapcsolódhatunk  eddig elzárt énrészeinkkel, személyiségvonásokkal. Mindezt játékos  formában a dráma, színjátszás segítségével tesszük, ahol a színdarab megalkotói mi magunk vagyunk.

Havonta egy szombati napon (12-15 alkalommal) 10-18 óráig, vagy kéthetente péntek délután (24-30 alkalommal) 15-19 óráig kerül sor a találkozásra. A 12-14 főből álló csoportot a harmadik alkalommal zártnak tekintjük, új tagokat fel nem veszünk.

Tiszteletdíjak: 1600-1800Ft/ terápiás óra . Azaz fél napos program 8000-9000Ft, egész napos porgram 16000-18000Ft.

Néhány kérdés azok közül, amire választ kaphatsz egy önismereti pszichodráma csoportban:

  • Miért nem érzem jól magam egyedül/ a párkapcsolatomban/a családomban?
  • Miért kerülök újra és újra ugyanabba a helyzetbe?
  • Hogyan tudnám érvényesíteni az érdekeimet?
  • Miben és hogyan tudnék igazán kiteljesedni?
  • Elég jól teljesítek?/ Miért nem teljesítek elég jól?

Miért a pszichodrámát válaszd?

  • Mert a játék során kreatív energiák szabadulnak fel, olyan megoldások érkeznek spontán, amelyek puszta átgondolással, vagy átbeszéléssel nem jönnek.
  • Mert a csoport megtart, bátorít, segít. Ma Te, holnap Ő.
  • Mert elég régen használják ahhoz Magyarországon, hogy elmondhassuk, kiforrott módszerről van szó és gyorsan, ráadásul tartósan lehet változást elérni.

Következő csoport indulás:

 2019. őszén kéthetente péntek délutánra  szervezünk csoportot alkalmanként 5 terápiás órával számolva, 15-19 óráig kerül sor a találkozásra. A 12-14 főből álló csoportot a negyedik alkalommal zártnak tekintjük, új tagokat fel nem veszünk.

Tiszteletdíjak: 1600-1800Ft/ terápiás óra , azaz a fél napos program 8000-9000Ft

A csoportmunka az MPE Képzési Rendje szerint folyik.  120 órában beszámítható önismereti óraként, van a pszichodráma képzésbe. A tanfolyam körülbelül egy évig tart.

Helyszín:  Budapest, XIII. Visegrádi u. 19., IV. emelet 1. (kaputelefonon a 47-es kód)